★ Free online encyclopedia. Did you know? page 233

Hypo Alpe Adria u Bosni i Hercegovini

Špricem Alpe-Preporučeno-Banci.d. Banja Luka i Injekcija Alpe-Preporučeno-Banka "d".d. Mostar članovi su Špricem Alpe Preporučeno, jedan od vodećih međunarodni finansijski grupa u regionu Alpa i Jadranu, čiji je roditelj banka je osnovana u 1896. ...

Pavlovac

Pavlovac mogu odnosi se: Bih: Pavlovac Banja Luci, nagodbu grada banja Luci. Pavlovac Pale, RS, naselje u općini Pale RS. Pavlovac Novi u Prača, srednjevjekovni obezbedio tvrđava. Hrvatska: Pavlovac Vrebački, nagodbu grada Gospića, Ličko-senjska ...

Milorad Ratković

Jedinici Ratkovića je bosanske fudbaler. On je započeo svoju karijeru u Čelik iz Zenica. Posle toga se preselio u Red zvijezda. On je igrao u prvenstvo Jugoslavije, samo igru, a on je otišao u Borac iz Banje Luke. On je odigrao dobru sezonu, i vr ...

Dabrac

Stari grad nalazi u selu Dabrac, na sajt od Gradina ili kamenja. Izgradio u teško dostupna, rocky cliff, visoko iznad velikog okuke, na levoj obali sliva rijeke. Na to mjesto gdje se završava kanjon Bočačka litice i širi divlje Bočačka dolini. Gr ...

Saborna crkva u Mostaru

Sarajevo stari pravoslavni crkvu u Mostaru, u općini Bosna i Bih, crkva je srpski pravoslavni crkvi, i pripada biskupiji tokom jeseni, bih, hercegovine i priobalnim. Crkva je nacionalni spomenik Bih i u UNESCO-ovo je zaštićene zone.

Hetrem

Hetrem je širokobriješka metal bend, osnovao je 2007. godine. Oni igraju napredna / izlupati / death metal i pjesme su na engleskom jeziku. Članovi grupe su Philip je Mojsije, Berislav Arapović, Tomislav Nebojša Tokić i Denis Je.

Crkva Uspenja Presvete Bogorodice u Gabeli

Crkva Uspenija Djevice u Gabela, Bosni i Hercegovine pripada srpski pravoslavni crkvu i biskupiji tokom jeseni, bih, hercegovine i priobalnim. Proglašena je nacionalni spomenik Bih. Nacionalni spomenik sastoji od Hram Uspenija Djevice i pravoslav ...

Korzo

Korzo je obično glavni grad ulici i prozor grada, odnosno, glavni grad šetalištu u naša mjesta. Oni su poznati korza preko Bosni, i Dalmatinskom, što je naša mjesta ne izdvojio od drugih, slični su mali i veliki urbanim područjima oko Mediterana. ...

Demografija Prijedora

ukupno: 97.921 Hrvati - 8.845 9.03%. Muslimani - 39.190 40.02%. Jugosloveni - 1.458 1.48%. Ostali, bloger i nepoznato - 1.941 2.00%. Srbi - 46.487 47.47%.

Goleši (čvor)

Goleši mogu odnosi se: Bih: Goleši, nagodbu grada Banja Luci. Hrvatska: Goleši Žumberački, nagodbu grada Ozlja, Karlovačka okruga.

Planinarski dom Kotlovača

Planinu kući Kotlovača se nalazi u Nacionalnom parku na planini Em, Bih. Kod kuće ima 43 kreveta razmještena u kolektivnu spavaonicu, i četiri sobe. Ima struje, vode i etažno grijanje u domu. Nema trajnog domar i otvorena vikendom i po dogovoru.

Crkva sv. Nikole u Trijebnju

Crkva sv. Nikola u Trijebnju, u općini Stolac, Bih, crkva je srpski pravoslavni crkvi, i pripada biskupiji tokom jeseni, bih, hercegovine i priobalnim. Crkva je proglasila Nacionalni spomenik Bih.

Dušan Šestić

Odmah povukao svoje Šestić poznat, je bosanske kompozitor. Studirao je violinu na Muzičkoj akademiji u Beograd. Profesionalni karijera počela u simfonije od DRUGA u Beograd. On je muzičar, u Vojnoj bend u Split, gde je živeo od 1984. dok 1991. go ...

Ognjen Valjić

Ognjena Valjić je trenutno fudbalski sudija. 2011. godinu dana Nakon Valjić je na ULAZNICE je spisak za međunarodne sudije. Prva utakmica u Evropskom takmičenja Ognjena Valjić je suđeno 2011. godine.

Dragan Jović

Prije Zrinjski trenirao tim Slavi u sezoni 2005 / 2005 / 2006 i Nov u sezoni 2006 / 2007 i prvi dio sezone 2007 / 2008. Premijer lige BiH. Njegove prve sezone s Zrinjskim završio u 4. mjesto nogomet Premijeru lige Bih, iako plemstvo da sezone igr ...

Demografija Višegrada

ukupno: 25.389 Muslimani - 15.752 62.04%. Ostali, bloger i nepoznato - 203 0.82%. Jugosloveni - 141 medijana 0.55%. Srbi - 9.225 36.33%. Hrvati - 68 0.26%.

Republička nogometna liga Bosne i Hercegovine

Republika lige Bih bila najviša fudbalske lige u Bosna gradovima tokom je ZAJEDNIČKE. Ona je bila lige je treće rangirani u jugoslovenski fudbal sistem konkurencije, a šampion kvalifikovani za drugi federalni lige.

Pješčana Uvala

Teritorijalne reorganizacije u Hrvatskoj bio dio stare općini Pula. Kao nezavisna naseljenom mjestu, Sandy Cove je popis 2001. godine. To je stvoren od dio nagodbe Pula.

Valbonaša

Teritorijalne reorganizacije u Hrvatskoj bio dio stare općini Pula. Kao samo-mjestu, Valbonaša ima sa popisa 2001. godine. To je stvoren od dio nagodbe Pula.

Vintijan

Teritorijalne reorganizacije u Hrvatskoj bio dio stare općini Pula. Kao samo-mjestu, Vintijan je sa popisa 2001. godine. To je stvoren od dio nagodbe Pula.

Vinkuran

Teritorijalne reorganizacije u Hrvatskoj bio dio stare općini Pula. Kao samo-mjestu, Vinkuran ima sa popisa 2001. godine. To je stvoren od dio nagodbe Pula.

Jadreški

Popis stanovništva 1991. godine, mjestu Jadreški imao 230 stanovnika, pored nacionalne sastav:

Grb Lesota

Grb Lesotoa je usvojila 4. oktobra 1966 i 2006. godine su promijenile boju. Sastoji se od štit na koji se nalazi krokodil, simbol dinastije Soto. Štit pridržavati dva konja. Ispod štit je natpis sa moto Khotso, Pula, Nala ".

Zastava Bocvane

Zastavu Bocvani usvojen je na 10. Septembru 1966. Zastava je svijetlo plava, sa crnim horizontalne pruge u sredini, oko kojeg je bijeli ruba. Ove kazete su na ljestvici 9:1:4:1:9. Plava boja predstavlja vode, posebno kiša, i dolazi iz moto na grb ...

Melnica (Barban)

Popis stanovništva 1991. godine, mjestu Melnica imao 192 stanovnika, pored nacionalne sastav:

Glavani

Popis stanovništva 1991. godine, mjestu Glavani imao je 99 stanovnika, pored nacionalne sastav:

Rebići

Popis stanovništva 1991. godine, mjestu Rebići imao 120 stanovnika, pored nacionalne sastav:

Puntera

Popis stanovništva 1991. godine, mjestu Puntera imao 158 stanovnika, pored nacionalne sastav:

Sutivanac

Teritorijalne reorganizacije u Hrvatskoj bio dio stare općini Pula. Kao samo-mjestu, Sutivanac ima sa popisa 2011. godine. To je stvorio spajanje bivše naselja Balići II dio, Cvitići, Dolica, Gorica, Medančići i Varoš da su ukinuta.

Bičići

Popis stanovništva 1991. godine, mjestu Bičići imao 96 stanovnika, pored nacionalne sastav:

Hrboki

Popis stanovništva 1991. godine, mjestu Hrboki imao 193 stanovnika, pored nacionalne sastav:

Kavran

Popis stanovništva 1991. godine, mjestu kavran imao je 89 ljudi, sledeći nacionalne sastav:

Grandići (Barban)

Popis stanovništva 1991. godine, mjestu Grandići imao 131 stanovnika, pored nacionalne sastav:

Manjadvorci

Popis stanovništva 1991. godine, mjestu Manjadvorci imao 186 stanovnika, pored nacionalne sastav:

Kožljani

Popis stanovništva 1991. godine, mjestu Kožljani imao 79 stanovnika, sljedeće nacionalne sastav:

Petehi

Popis stanovništva 1991. godine, mjestu Petehi imao je 99 stanovnika, pored nacionalne sastav:

Rojnići

Popis stanovništva 1991. godine, mjestu Rojnići imao 61 stanovnika, pored nacionalne sastav:

Borinići

Popis stanovništva 1991. godine, mjestu Borinići imao 18 ljudi, sledeći nacionalne sastav:

Draguzeti

Popis stanovništva 1991. godine, mjestu Draguzeti imao 94 stanovnika, sljedeće nacionalne sastav:

Šarići (Marčana)

Popis stanovništva 1991. godine, mjestu Šarići imao 87 stanovnika, pored nacionalne sastav:

Belavići (Marčana)

Popis stanovništva 1991. godine, mjestu Belavići imao 23 stanovnika, sljedeće nacionalne sastav:

Orbanići (Marčana)

Popis stanovništva 1991. godine, mjestu Orbanići imao 162 ljudi, sledeći nacionalne sastav:

Jurićev Kal

Popis stanovništva 1991. godine, mjestu Jurićev Kal imao 84 stanovnika, pored nacionalne sastav:

Gorica (Barban)

Teritorijalne reorganizacije u Hrvatskoj bio dio stare općini Pula. U 2011 popisa. godine, naselje je ukinuta, i zajedno sa naselja Balići II dio, Cvitići, Dolica, Medančići i u Gradu je ušao u sastav na novo nastalo naselja Sutivanac.

Loborika

Popis stanovništva 1991. godine, mjestu Loborika imao 395 stanovnika, pored nacionalne sastav:

Kujići

Popis stanovništva 1991. godine, mjestu Kujići imao 85 stanovnika, pored nacionalne sastav:

Koromani

Popis stanovništva 1991. godine, mjestu Koromani imao 46 stanovnika, pored nacionalne sastav:

Dolica

Teritorijalne reorganizacije u Hrvatskoj bio dio stare općini Pula. U 2011 popisa. godine, naselje je ukinuta, i zajedno sa naselja Balići II dio, Cvitići, Gorica, Medančići i u Gradu je ušao u sastav na novo nastalo naselja Sutivanac.

Medančići

Teritorijalne reorganizacije u Hrvatskoj bili dio stare općini Pula. U 2011 popisa. godine, naselje je ukinuta, i zajedno sa naselja Balići II dio, Cvitići, Dolica, Gorica i u Gradu je ušao u sastav na novo nastalo naselja Sutivanac.

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →